Ontwikkeling van de baby

Als je zwanger bent, ontwikkelt de baby zich in je buik.

Ontwikkeling 0-12 weken

De eerste 12 weken van je zwangerschap zijn cruciaal. De belangrijkste organen van je baby ontwikkelen zich dan. Hoe verloopt de ontwikkeling van de eerste 12 weken?

Ontwikkeling 13-26 weken

Vanaf 13 weken krijgt je baby nageltjes en haartjes, het hartje is goed hoorbaar tijdens de echo. Hoe verloopt de ontwikkeling van je baby tussen 13 en 26 weken?

Ontwikkeling 27-40 weken

Tijdens de laatste drie maanden van je zwangerschap moet je baby nog flink groeien, zo’n 2,5 kilo. Hoe verloopt de ontwikkeling van je baby tussen 27 en 40 weken?

Ligging van de baby

De ligging van je baby is belangrijk voor een probleemloze bevalling. Wat is een stuitligging en tot wanneer kan je baby nog van ligging veranderen?

De baby voelen

De meeste vrouwen voelen hun baby voor het eerst bewegen tussen de 14 en 20 weken. Hoe beweegt je baby in je buik en wanneer moet je naar de verloskundige?

Draaien van de baby

Voor de bevalling is het beter dat je baby met het hoofd naar beneden ligt, het kan voorkomen dat je baby moet draaien. Hoe gebeurt dat en wat kun je zelf doen?

Een kleine baby

Als je baby tijdens je zwangerschap te klein is, wordt je extra gecontroleerd en onderzocht. Hoe ontstaat groeivertraging en wat als je baby niet goed groeit?