Veiligheid

Als je zwanger bent, is het belangrijk om extra goed te letten op je gezondheid.

Hoofdluis

Tijdens de zwangerschap en de borstvoeding kun je antihoofdluismiddelen beter niet gebruiken. Dit is schadelijk voor je ongeboren kind. Wat kun je wel doen tegen hoofdluis?

Infecties

Sommige infecties kunnen gevaarlijk zijn voor je ongeboren baby. Hoe voorkom je besmetting en wanneer is het verstandig om naar de huisarts te gaan?

Medicijnen en tandarts

Bepaalde medicijnen en behandelingen bij de tandarts kunnen van invloed zijn op je ongeboren kind. Waar kun je terecht voor advies over medicijngebruik?

Röntgenstralen

Röntgenstralen zijn gevaarlijk voor je ongeboren baby, vooral vroeg in de zwangerschap. Wat overleg je met je arts en welke vormen van straling zijn ongevaarlijk?

Vaccinaties

Tijdens je zwangerschap heb je een zwakker afweersysteem, vaccinaties kunnen daardoor een ander effect hebben. Wat moet je weten over vaccinaties als je zwanger bent?

Veilig zwanger

Ziekten, genotmiddelen, voeding en medicijnen zijn allemaal van invloed op een veilig verloop van je zwangerschap. Waar moet je rekening mee houden?

Verf en gevaarlijke stoffen

Verf en gevaarlijke stoffen zijn gevaarlijk voor je ongeboren baby en borstvoeding. Wat moet je vermijden en wat als je toch moet verven tijdens je zwangerschap?

Zomerhitte

In de zomer kan het erg heet worden, als je zwanger bent moet je daar extra rekening mee houden. Hoe voorkom je dat je gezondheid wordt beïnvloed door de zomerhitte?

Zon en zonnebank

Zonlicht helpt bij het aanmaken van vitamine D maar teveel, ook van de zonnebank, veroorzaakt schade Wat is een zwangerschapsmasker en hoe voorkom je schade?