Vakantie

De meeste mensen kijken ernaar uit: vrije tijd en vakantie! De één gaat op vakantie, de ander kiest voor een vakantiekamp.

Op vakantie

Je puber wil misschien niet meer met jou op vakantie, maar liever met vrienden weg. Hoe weet je of je kind daar klaar voor is en hoe bereid je de vakantie goed voor?

Schoolvakanties

Je kind mag in principe niet buiten de schoolvakanties op vakantie, de data daarvan worden voornamelijk bepaald door de overheid. Hoe vraag je een vrijstelling aan?

Tips voor vertrek

Een goede voorbereiding voor je op vakantie gaat is belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je voor vertrek alles hebt geregeld en niets bent vergeten?

Tips voor onderweg

Een lange reis met de auto, trein of het vliegtuig kan saai zijn voor kinderen. Met welke tips voor onderweg voorkom je dat en hoe voorkom je wagenziekte?

Reisziekte

Reisziekte zoals wagenziekte of zeeziekte, wordt veroorzaakt door een verstoord evenwichtsorgaan. Hoe herken je het en hoe voorkom en behandel je reisziekte bij kind?

Activiteiten in de vakantie

Of je puber nu met jou mee gaat op vakantie of met vrienden weggaat, er zijn zat leuke activiteiten om te doen. Welke activiteiten zijn leuk voor je puber?

Zelfstandig op vakantie

Als je puber zelfstandig op vakantie wil is het goed om daar duidelijke afspraken over te maken. Wat spreek je af en wat bespreek je voor je kind op vakantie gaat?

Vakantiekampen

Als je zelf niet op vakantie kunt is een vakantiekamp een optie voor je puber. Hoe kies je een vakantiekamp uit en zijn er ook opties voor kinderen met een beperking?

Verre reizen

Als je met je puber verre reizen gaat maken, moet je je goed voorbereiden. Hoe bereid je je goed voor op de reis naar en aankomst in het vakantieland?

Aangepaste vakantie

De zoektocht naar een aangepaste vakantie voor je kind kan moeilijk zien. Hoe en waar vind je betrouwbare vakantieadressen voor je kind met een beperking?

Ziektes in het buitenland

In het buitenland komen ziektes voor die we in Nederland niet hebben. Hoe voorkom je dat jij of je puber besmet raakt en wat moet je doen bij diarree?