Soa's

Je puber kan een soa oplopen als hij onveilig vrijt. Soa's zijn seksueel overdraagbare aandoeningen.

Soa's

Een soa is een infectie die je kunt oplopen als je onveilig vrijt. Hoe herken en voorkom je het, welke soa's kennen we en wat kan je kind doen als het een soa heeft ?

Chlamydia

Chlamidia is een bacterie die je kunt oplopen door onveilige seks. Wat zijn de klachten en gevolgen en wat kun je doen?

Herpes genitalis

Herpes genitalus is een veelvoorkomend, vaak onschuldig virus. Hoe krijg je het, wat zijn de klachten en gevolgen en wat kun je doen?

Genitale wratten

Genitale wratten zijn wratjes op de penis, vagina of anus. Hoe krijg je het, wat zijn de klachten en wat kun je doen?

Gonorroe

Gonorroe is een bacterie die je kan oplopen door allerlei vormen van seks. Welke vormen zijn dit, wat zijn de klachten en gevolgen en wat kun je doen?

Hepatitis B

Het Hepatitus B virus zit in bloed, sperma, vaginaal vocht en voorvocht. Hoe krijg je het, wat zijn de klachten en gevolgen en wat kun je doen?

Hiv

Hiv is een virus dat het afweersysteem afbreekt en kan leiden tot aids. Hoe krijg je hiv, wat zijn de klachten en gevolgen en wat kun je doen?

Schaamluis

Schaamluis is een vervelende, maar ongevaarlijke aandoening. Hoe krijg je het, wat zijn de klachten en wat kun je doen?

Syfilis

Syfilis is een soa die een besmettelijk zweertje veroorzaakt op of in de penis, vagnina, anus of mond. Wat kunnen de oorzaken en gevolgen zijn en wat kun je eraan doen?

Soa-onderzoek

Als je kind onveilige seks heeft gehad of een soa vermoedt, is het goed om een soa-onderzoek te laten doen. Wat houdt het onderzoek in en waar kun je terecht?