Drugs

Jongeren experimenteren soms met drugs. Denk dan aan blowen, gebruik van cocaïne, GHB, lachgas, speed of XTC.

Drugsgebruik

Als je kind wil experimenteren met drugs, kun je dat als ouder niet tegenhouden. Wat zijn de risico's, wat kun je doen en wanneer moet je je zorgen maken?

Drugsgebruik bespreken

Het is belangrijk om drugsgebruik te bespreken met je kind. Hoe doe je dit, wanneer is er reden tot zorgen en waar kun je terecht voor advies en hulp?

Effecten van drugs

De effecten van drugs kunnen stimulerend zijn, verdovend of bewustzijnsveranderend. Wat gebeurt er met je kind als het één van deze middelen gebruikt?

Drugsmisbruik en verslaving

Bij drugsmisbruik dreigt een kind de controle over het gebruik te evreliezen, bij verslaving loopt het gebruik uit de hand. Wat zijn de signalen en wat kun je doen?

Blowen

Blowen is het roken van hasj of wiet in een soort sigaret. Hoe kan je met je kind praten over blowen en wat houdt het in als je kind eraan verslaafd is?

Cocaïne

Cocaïne is een stimulerend middel, dat bestaat uit een wit poeder dat meestal gesnoven wordt. Wat zijn de risico's en wat kun je doen als je kind cocaïne gebruikt?

GHB

GHB is een vloeistof of poeder dat een ontspannen gevoel geeft. Wat zijn de risico's?

Speed

Speed is een langwerkend, stimulerend middel in poeder- of pilvorm, dat meestal gesnoven of geslikt wordt. Wat zijn de effecten en risico's?

XTC

XTC is te koop in de vorm van pillen, kristallencapsules en poeders. Wat zijn de risico's?