Drank

De puberteit is een periode waarin jouw kind in aanraking kan komen met alcohol.

Alcoholgebruik

Het drinken van alcohol kan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren negatief beïnvloeden. Hoe praat je over drank met je kind en wanneer moet je je zorgen maken?

Regels en afspraken over drank

Of je kind al mag drinken of niet; duidelijk regels en afspraken geven houvast. Hoe help je je kind verstandig om te gaan met drank?

Drinkgedrag

Als ouder heb je invloed op het drinkgedrag van je puber, regels stellen werkt. Wat spreek je af en waarom kun je hem beter niet thuis aan alcohol laten wennen?

Te jong te veel drinken

Te jong te veel drinken verstoort de ontwikkeling van de hersenen en zorgt voor minder goede school-studie-en werkprestaties. Wat is comazuipen en wat kun je doen?

Alcoholpromillage

In een standaardglas drank zit circa 10 gram alcohol, maar het alcoholpromillage verschilt tussen mannen en vrouwen. Waarom is dat zo en waar vind je meer informatie?

Alcohol en groepsdruk

Om je puber weerbaar te maken tegen drankgebruik onder groepsdruk is het belangrijk om het te leren een weloverwogen keuze te maken. Hoe help je je kind daarbij?

Alcoholschade

De hersenen van je kind blijven zich ontwikkelen tot 24 jaar. Alcoholschade kan die ontwikkeling in de weg staan. Welke delen ontwikkelen zich nog tijdens de pubertijd?