Veilig in en om het huis

Je wilt het liefst dat je kind overal kan gaan en staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Veiligheid thuis vergroten

Kinderen van 0 tot 4 jaar zien nog geen gevaren, jij moet er voor zorgen dat ze veilig in en om het huis kunnen spelen. Hoe zorg je voor een veilige omgeving voor je kind?

In de woonkamer

Als een kind gaat lopen, kan het overal komen. Ruimte is goed, maar let extra goed op de veiligheid. Hoe zorg je voor een veilige woonkamer?

In de keuken

Als kinderen eenmaal beginnen te kruipen en lopen, is het belangrijk dat je goed let op de veiligheid in de keuken. Hoe zorg je voor veiligheid in de keuken?

In de badkamer

De badkamer kan een onveilige plek zijn voor je kind, denk aan rondslingerende medicijnen of een val op de tegels. Hoe maak je de badkamer veiliger voor je peuter?

Kleine voorwerpen inslikken

Jonge kinderen ontdekken de wereld onder andere door dingen in hun mond te stoppen, waardoor ze kleine voorwerpen kunnen inslikken. Hoe voorkom je verslikking?

Speelgoed

In Nederland moet speelgoed aan hoge veiligheidseisen voldoen. Waar kun je zelf op letten bij speelgoed voor je kind en welk speelgoed is geschikt voor je peuter?

Veilig in bad

Het is belangrijk dat je peuter veilig in bad kan, het kan zich bezeren of zelfs verdrinken. Hoe zorg je dat je kind zich niet bezeert of verdrinkt tijdens het baden?

Trappen en traphekjes

Als kinderen leren lopen, is het goed de trap af te schermen met traphekjes. Hoe leer je je kind traplopen en wat doe je als je peuter toch van de trap is gevallen?

Veilig in bed

Zodra je kind 2 jaar is geworden, mag het onder een dekbed en met een kussen slapen. Hoe zorg je er voor dat je kind veilig kan slapen en welke bedden zijn niet geschikt?