Aan tafel

Met elkaar eten is een sociaal gebeuren. Als ouders moet je je peuter leren eten.

Eten

Eten is een sociaal gebeuren maar ook een opvoedmoment. Hoe zorg je als ouder dat je kind op een gezellige manier gezonde eetgewoonten en tafelmanieren aanleert?

Leren eten

De meeste peuters kunnen met hun handen eten als ze een jaar oud zijn. Hoe help je je kind met leren eten en hoe zorg je dat je de kliederboel makkelijk kunt opruimen?

Lastige eters

Kinderen hebben bouwstoffen, vitaminen en mineralen nodig. Het is belangrijk dat lastige eters genoeg binnenkrijgen. Wanneer moet je je zorgen maken en wat doe je er aan?

Grote eters

Kinderen zijn steeds vaker te dik en komen daar later moeilijk vanaf. Hoe leer je grote eters gezonde eetgewoonten aan en hoe houd je je kind op een gezond gewicht?

Kleine eters

Peuters hebben een wisselende eetlust, dat is normaal. Wanneer hoef je je geen zorgen te maken over kleine eters en wat doe je als peuter toch te weinig eet?

Tien praktische eettips

Als ouder heb je grote invloed op het eetgedrag en de eetgewoonten van je peuter. Hoe zorg je er voor dat je kind goede eet- en tafelgewoonten ontwikkelt?

Kinderstoel

In een kinderstoel kan je kind met het gezin aan tafel zitten. Welke soorten kinderstoelen zijn er en hoe zorg je dat je kind de kinderstoel veilig kan gebruiken?