Jeugdhulp

Jeugdconsulent

Binnen het CJG worden preventieve taken vormgegeven. Maar is er andere hulp nodig waarbij de gemeente de zorg moet bekostigen dan wordt de jeugdconsulent betrokken. Zo is de jeugdconsulent betrokken om de trajecten binnen het Lokaal Ambulant Team te volgen en mee te kijken welke hulp het meest passend is bij een gezin. Als zich situaties voordoen waar meer hulp bij nodig is kunt u worden doorverwezen naar een jeugdconsulent maar ook andersom, als er minder zorgen zijn kunt u worden doorverwezen naar het CJG. Voor al uw vragen rondom opvoeding en hulpverlening kunt u terecht bij het CJG en de jeugdconsulent.

Wat is het Lokaal Ambulant Team?

Binnen het Lokaal Ambulant Team wordt gekeken wat een passend aanbod zou zijn bij uw vraag en welke mogelijkheden er zijn. In het lokaal ambulant team werken jeugdconsulenten, ambulant werkers, een gedragsdeskundige en een coördinator CJG. Zij zijn allemaal in dienst van de gemeente.

Heeft u een vraag over jeugdhulp of wilt u jeugdhulp aanvragen?

Download dan het aanmeldformulier (DOCX, 178,3 kB) en vul deze in. U kunt het formulier inleveren op het gemeentehuis. Inscannen en per e-mail toesturen mag ook. Ons e-mailadres is: sociaalteam@scherpenzeel.nl. Elke dinsdag worden nieuwe aanvragen besproken en toegewezen aan een jeugdconsulent. Hij/zij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

In de 'Brochure Hulp aan kinderen/jeugdigen en hun ouders' vindt u meer informatie over jeugdhulp in de gemeente en contactgegevens.

Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de jeugdconsulenten via (033) 277 23 24.

Kijk voor meer informatie op de website van Gemeente Scherpenzeel.

Bestanden

Brochure Hulp aan
kinderen en jeugdigen.pdf
PDF, 805,1 kB
Aanmeldformulier voor
Jeugdhulp
DOCX, 178,3 kB