Problemen in het gezin

Opvoeden is niet altijd even makkelijk. Het kan zijn dat er problemen zijn in het gezin, waardoor verzorgen en opvoeden even niet goed gaat.

Psychische en verslavingsproblemen

Als ouder met psychische of verslavingsproblemen is opvoeden vaak moeilijk. Hoe help je voorkomen dat je kind later ook last krijgt van deze problemen?

Ouders met een verstandelijke handicap

Als ouder met een verstandelijke handicap sta je er niet alleen voor. Waar vind je hulp en begeleiding bij zelfstandig wonen en het opvoeden van je kind?

Kinderen met zorgtaken

Kinderen met zorgtaken krijgen niet de kans zich te ontwikkelen zoals leeftijdgenootjes. Hoe kun jij zelf je mantelzorgende kind helpen en waar kan je kind terecht?

Ouders met zorgtaken

Als ouder met zorgtaken voor een kind met een beperking, stoornis of chronische ziekte komt er veel op je af. Waar vind je lotgenoten en hoe combineer je werk en gezin?

Overlijden en rouw

Kinderen rouwen niet altijd zichtbaar, toch verandert er veel in het gezin na een overlijden. Hoe help je je kind na een overlijden en hoe ga je om met je eigen rouw?

Voogdij

Een voogd oefent gezag uit over een minderjarig kind. Welke persoon of instelling wordt voogd als je niet meer voor je kind kunt zorgen of beide ouders overlijden?

Voogdij regelen

In je testament kun je opnemen wie de voogdij krijgt van je minderjarige kind als jij (en je partner) overlijden. Waar moet je rekening mee houden?