Veilig in en om het huis

Je wil dat je kinderen in huis overal veilig kunnen gaan en staan. Daarvoor is het nodig om een veilige omgeving te creëren.

Veilig in huis

Je kind ontdekt dingen door overal aan te zitten, maar dat kan ook in huis tot ongelukken leiden. Hoe zorg je er voor dat je kind veilig in huis op ontdekkingstocht kan?

Huisdieren

Huisdieren hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Maar ze kunnen ook gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Hoe kun je de schade hiervan beperken?

Meeroken

Meeroken is het inademen van tabaksrook van iemand anders en is erg schadelijk voor je kind. Wat zijn de risico’s en hoe voorkom je dat je kind meerookt?

Elektriciteit

Kleine kinderen begrijpen niet dat elektriciteit uit het stopcontact komt, dat kan tot ongelukken leiden. Hoe voorkom je dat en wat doe je als je kind een schok krijgt?

Loden waterleidingen

Lood is gevaarlijk voor de gezondheid. Hoe weet je of in jouw huis nog loden waterleidingen zitten en waarom moet je ook oppassen met nieuwe waterleidingen?

Vuur en brandgevaar

Brandwonden hebben ernstige gevolgen voor je kind. Hoe bescherm je je kind tegen vuur, hitte en brandgevaar en wat doe je als je kind een brandwond heeft?