Menu

Fabian Franciscus met zijn nieuwste voorstelling "Kleine Wereld" - woensdagavond 8 april 2020

Geplaatst: 15 januari 2020

Fabian Fransiscus

Ter gelegenheid van de maand van autisme komt op woensdagavond 8 april Fabian Francisus naar Scherpenzeel. De eerste afspraken waren dat hij zijn eerste show “Vlafeest” zou gaan brengen. Maar Scherpenzeel heeft geluk. Hij gaat in Kulturhus De Breehoek, zijn nieuwste voorstelling “Kleine Wereld” voor ons spelen.

Fabian zelf zegt daarover: Vroeger zat ik daar dan, lekker in mijn eigen kleine autistische wereldje bang te zijn. Met fobieën enzo. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; ik kende iedereen en was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf. Vooral op straat of als ik in mijn eentje aan het fietsen was.
Maar ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo’n kleine wereld.

Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense (geestelijke) zelfacceptatie. Om zo, na veel ‘coaching’ en therapieën steeds meer mijn eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien. Hieruit ontstond uiteindelijk een soort eigen filosofie.

In dat licht is het programma steeds meer een pleidooi aan het worden voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie waarin ik mijn eigen filosofie op het publiek probeer over te brengen. Mensen met ‘psychische aandoeningen’ worden in het nieuws nog altijd weggezet in het meest donkere hoekje van de samenleving. Ik ga in ieder geval proberen dat beeld heel erg van een andere kant te belichten. En het zou toch mooi zijn als de bezoekers na de show zichzelf ook een beetje van een andere kant kunnen belichten?

“Zijn voorstelling is een aantrekkelijk voorbeeld van de emanciperende kracht van comedy”

“Naast dat zijn kijk op het leven behoorlijk uniek is, is zijn oprechte nieuwsgierigheid naar de zaal even verfrissend.” – Theaterkrant.

Wanneer: Woensdagavond 8 april 19:30 uur

Waar: De Breehoek, Scherpenzeel

Kosten: 2 euro, te voldoen aan de deur

Aanmelden:

U kunt zich hier aanmelden.

 

Vergelijk hulpaanbod