Vruchtbaarheid

Als je zwanger wilt worden, stop je met de anticonceptie en is het nodig om foliumzuur te slikken.

Vruchtbaarheid man

Alleen gezonde zaadcellen zijn in staat de eicel te bereiken en bevruchten. Wat kun je als man doen om je vruchtbaarheid te bevorderen.

Vruchtbaarheid vrouw

Tot je dertigste ben je als vrouw het meest vruchtbaar, daarna neemt de hoeveelheid eicellen snel af. Wat heeft nog meer invloed op de vruchtbaarheid van vrouwen?

Biologie van de man

In de zaadballen van de man worden dagelijks zaadcellen aangemaakt. Waarom hangt de balzak buiten het lichaam en wat gebeurt er als een man klaarkomt?

Biologie van de vrouw

De biologie van de vrouw zorgt er voor dat een zwangerschap kan ontstaan na de bevruchting van een eicel door zaad van de man. Hoe werkt de biologie van de vrouw?

Vruchtbare dagen

Zwanger worden? Dan kun je het beste vrijen in de dagen voor de eisprong. Hoe weet je wanneer je het meest vruchtbaar bent?

Stoppen met anticonceptie

De beslissing is genomen: je gaat stoppen met anticonceptie. Hoe lang duurt het voor je zwanger kunt raken en wat is de invloed van de pil en andere voorbehoedsmiddelen?

Foliumzuur

Foliumzuur is goed voor de gezondheid van je ongeboren baby. Wanneer start je met slikken, hoeveel foliumzuur moet je nemen en waarom is het belangrijk?

Seksualiteit

Elke keer dat je seks hebt, heb je minder dan 10% kans om zwanger te raken. Welk standje kan je kans op zwangerschap verhogen en waar vind je meer informatie?

Homoseksuele ouders

Als homopaar of lesbisch paar zijn er verschillende manieren om kinderen te krijgen. Welke manieren zijn er?

Hersteloperatie

Mannen die spijt krijgen van hun sterilisatie, kunnen een hersteloperatie ondergaan of van te voren zaad laten invriezen. Hoe werkt de operatie en wat is de slaagkans?