Soa's

Chlamydia is de meest voorkomende soa onder jongeren in Nederland.

Soa

Een soa is een infectie die je kunt oplopen als je onveilig vrijt. Door al vroeg met je kind te praten over veilig vrijen voorkom je dat het een soa oploopt. Wat vertel je je kind?

Soa-onderzoek

Na onveilige seks of het vermoeden van een soa kan je kind een (gratis) soa-onderzoek laten doen. Hoe werkt dat en waar vind je kind een soa-test in de buurt?

Chlamydia

Als je kind onveilige seks heeft gehad, kan het chlamydia oplopen. Dat is een bacterie. Hoe herken je chlamydia en wat zijn de gevolgen?

Genitale wratten

Genitale wratten worden veroorzaakt door het hpv virus. Hoe verspreiden de wratten zich, welke klachten veroorzaken ze en hoe komt je kind weer van ze af?

Gonorroe

Gonorroe is een seksueel overdraagbare bacterie. Welke klachten veroorzaakt het, hoe verspreidt de bacterie zich, wat zijn de gevolgen en hoe komt je kind er vanaf?

Hepatitis B

Het Hepatitis B virus veroorzaakt een ontsteking van de lever. Hoe verspreidt het zich, welke klachten veroorzaakt het, wat zijn de gevolgen en hoe kom je kind er vanaf?

Herpes genitalis

Herpes genitalis wordt veroorzaakt door het herpesvirus. Hoe verspreid het zich, welke klachten veroorzaakt het, wat zijn de gevolgen en hoe komt je kind er vanaf?

Hiv

Het Hiv virus breekt het afweersysteem af en is overdraagbaar via onveilige seks. Welke klachten veroorzaakt hiv, wat zijn de gevolgen en hoe wordt het behandeld?

Schaamluis

Schaamluis (platjes) is een vervelende maar ongevaarlijke aandoening. Hoe verspreidt het zich, welke klachten veroorzaakt het en hoe komt je kind er vanaf?

Syfilis

Syfilis is een soa veroorzaakt door een bacterie die je kind oploopt door onveilige seks. Hoe herken je syfilis, wat zijn de gevolgen en hoe wordt het getest en behandeld?