Drugs

Jongvolwassenen experimenteren soms met drugs zoals cannabis, cocaïne, GHB, speed en XTC.

Drugsgebruik

Jongvolwassenen experimenteren soms met drugs. Hoe praat je over drugsgebruik en wanneer moet je je zorgen maken?

Drugsgebruik bespreken

Veel jongvolwassenen experimenteren met drugs. Je kunt daar als ouder over praten met je kind. Hoe doe je dat, wanneer is er reden tot zorg en waar vind je hulp?

Effecten van drugs

Drugs valt onder te verdelen in stimulerende, verdovende en bewustzijnsveranderende middelen. Welke drugs horen bij die categorieën en waar vind je meer informatie?

Drugsmisbruik en verslaving

Drugsmisbruik en verslaving komt vaker voor bij kwetsbare jongeren. Wanneer is het misbruik of verslaving, hoe herken je het en hoe praat je erover met je kind?

Blowen

Het effect van cannabis wordt niet alleen bepaald door het middel zelf, maar ook door persoonsgebonden factoren. Wat zijn de lichamelijke en geestelijke klachten van blowen?

Cocaïne

Cocaïne is een stimulerende harddrug dat je een opgewekt en vrolijk gevoel geeft. Het kan ook vervelende effecten hebben. Welke zijn dat en wat zijn de risico’s?

GHB

Het effect van GHB kan per persoon verschillen. Dit hangt af van eerdere ervaringen en van het gewicht en de gevoeligheid van de gebruiker. Wat zijn de risico's van GHB?

Speed

Speed is de straatnaam voor amfetamine en is een stimulerende harddrug. Welke effecten heeft deze drug, wat zijn de risico’s en voor wie is het extra risicovol?

XTC

XTC is te koop in de vorm van pillen, kristallencapsules en poeders. Er is onderzoek gedaan naar de schadelijkheid van XTC. Wat zijn de risico’s en wie loopt extra risico?