Vaccineren

Tot 12 jaar krijgt je kind vaccinaties tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio, bof, mazelen en rode hond.

Vaccinaties

Vanaf dat je kind 6 weken oud is krijgt het vaccinaties tegen verschillende ziektes. Welke vaccins krijgt je kind en hoe lang is het daarna beschermd?

Bof

De bof wordt veroorzaakt door het bofvirus en is erg besmettelijk. Hoe krijgt je kind de bof, wat zijn de verschijnselen en gevolgen en hoe voorkom je het? 

Difterie

Difterie wordt veroorzaakt door een bacterie die een gifstof maakt dat vooral weefsels in de bovenste luchtwegen aantast. Wat zijn de symptomen en hoe voorkom je het?

Kinkhoest

Kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie en is erg besmettelijk, vooral in de eerste periode. Wat zijn de verschijnselen en kun je er iets tegen doen?

Mazelen

Mazelen ontstaan door een virus en zijn besmettelijk, ook voor de uitslag begint. Soms treden er complicaties op. Wat zijn de verschijnselen en wanneer wordt er ingeënt? 

Polio

Polio, of kinderverlamming, wordt veroorzaakt door een poliovirus en is besmettelijk. Er kunnen complicaties optreden. Hoe uit het zich en hoe wordt je kind beschermd? 

Rodehond

Rodehond ontstaat door een virus en is besmettelijk door hoesten en niezen. Zwangere vrouwen moeten extra oppassen. Hoe uit het zich en wanneer wordt er ingeënt?

Tetanus

Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie die ook in straatvuil voorkomt. Wat zijn de ziekteverschijnselen, welke behandeling is er voor en hoe voorkom je het?

HPV-vaccinatie

De HPV-vaccinatie beschermt tegen baarmoederhalskanker en andere vormen van kanker. Wanneer krijgt je dochter het vaccin en hoeveel prikken zijn nodig?