Spraak- en taalontwikkeling

Direct vanaf de geboorte is je baby sterk gericht op praten en taal. De eerste jaren gaat de taalontwikkeling dan ook razendsnel.

Taalontwikkeling

Een baby is meteen vanaf de geboorte sterk gericht op praten en taal. Als ouder heb je daar veel invloed op. Hoe bevorder je een goede taalontwikkeling in het eerste jaar?

Leren praten

Om je baby te leren praten moet je zelf veel met je baby praten. Hoe kun je het praten en de spraakontwikkeling stimuleren?

Leren praten stimuleren

Baby’s leren sneller praten als ze jou veel horen spreken. Op welke manieren kun je je baby stimuleren te leren praten?

Babygebaren

Met gebaren kunnen baby's aangeven wat ze denken en nodig hebben. Welke spontane gebaren gebruiken baby's en hoe kun je ze stimuleren?

Meertaligheid

Als je je baby meertalig wil opvoeden is het belangrijk dat je een manier kiest die bij je gezin past. Welke manieren en tips zijn er om je baby meertalig op te voeden?

Taal tussen 1 en 2 jaar

De taalontwikkeling begint al als je kind nog een baby is. Rond één jaar spreekt het de eerste woordjes. Hoe verloopt de taalontwikkeling van je kind tussen 1 en 2 jaar?

Voorlezen baby's

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van baby's. Hoe pak je dit aan en waar moet je op letten?

Bibliotheek

In de bibliotheek vind je veel leuke boekjes en media voor je baby, zodat je je baby kunt voorlezen. Wat is BoekStart en waar vind je meer informatie?