Vaccineren

Als je baby geboren is, is hij ongeveer nog twee maanden beschermd tegen allerlei bacteriën en virussen.

Vaccinaties

Vaccinaties beschermen tegen bepaalde ziektes. Welke vaccinaties krijgt je baby en hoe effectief zijn ze?

Reactie op de prikken

Baby's kunnen prima tegen vaccinaties, maar soms krijgen ze last van bijwerkingen. Welke bijwerkingen kun je baby krijgen na een vaccinatie en wat kun je doen?

Bof

De bof is een besmettelijke ziekte die een ernstige ontsteking tot gevolg kan hebben. Wat zijn de ziekteverschijnselen en hoe kun je voorkomen dat je baby de bof krijgt?

Difterie

Difterie is een besmettelijke ziekte die de weefsels beschadigt. Wat zijn de ziekteverschijnselen en hoe kan je voorkomen dat je baby difterie krijgt?

Kinkhoest

Kinkhoest is een gevaarlijke,besmettelijke ziekte die hevige hoestbuien veroorzaakt. Wat zijn de ziekteverschijnselen en wat kun je doen om kinkhoest bij je baby te voorkomen of behandelen?

Mazelen

Mazelen is een zeer besmettelijke ziekte die hoge koorts en vlekken veroorzaakt en soms tot complicaties leidt. Wat zijn de mogelijke complicaties en wat kun je tegen mazelen doen?

Polio

Polio is een besmettelijke ziekte die verlamming tot gevolg kan hebben. Wat zijn de ziekteverschijnselen en mogelijke complicaties, en wat kun je tegen polio doen?

Rodehond

Rode hond is een besmettelijke ziekte die vlekkerige, rozerode huiduitslag veroorzaakt. Wat zijn de ziekteverschijnselen en de risico's, en wat kun je tegen rode hond doen?

Tetanus

Tetanus is een zeer gevaarlijke ziekte die de weefsels aantast. Wat zijn de ziekteverschijnselen en hoe kun je voorkomen dat je baby tetanus krijgt?