Slapen

Goed slapen is belangrijk voor de gezondheid van je kind. Als je baby net geboren is, slaapt hij veel. Je baby heeft een eigen slaapritme.

Slapen baby

Het slaapritme van baby's kan nogal verschillen. Wat is normaal slaapgedrag en hoe zorg je voor een goed slaapritme?

Nachtrust

In de loop van het eerste jaar ontwikkelt je baby een dag- en nachtritme. Hoe verloopt deze ontwikkeling en hoe kun je het stimuleren?

Slaapritme baby

Pasgeboren baby's slapen veel, zowel overdag als 's nachts. Wat is een normaal slaapritme en hoe ga je om met gebroken nachten?

Vroeg wakker

Sommige baby's zijn heel vroeg wakker en hebben meer tijd nodig om in een slaapritme te komen. Hoe komt dit en wat kun je doen?

Slaaphouding

De houding waarin je kind slaapt is belangrijk voor de veiligheid en voor de ontwikkeling van het hoofd. Waar moet je op letten bij de slaaphouding van je kind?

Samen slapen

Samen slapen bevordert de band tussen jou en je baby. Waar moet je op letten bij het samen slapen?

Dromen

Baby’s verwerken de indrukken van de dag in hun slaap. Daardoor kunnen ze vervelende dromen krijgen. Hoe ga je daar mee om?

Slecht slapen

Baby's slapen niet altijd even goed. Tegen welke slaapproblemen kun je aanlopen en wat kun je ertegen doen?

Slaapproblemen voorkomen

Ieder kind slaapt weleens slecht. Wat zijn oorzaken van slaapproblemen en hoe voorkom je dat ze vaker optreden?

Slaaptips

Baby's hebben veel slaap nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Hoe zorg je voor een goede nachtrust van je baby?

Wiegendood

Om de kans op wiegendood te verkleinen is het belangrijk dat je zorgt dat je baby veilig slaapt. Welke maatregelen kun je nemen?

Fopspeen en duimen

Om aan de zuigbehoefte van je baby te voldoen, kan je baby op een fopspeen of duim zuigen. Waar moet je op letten bij gebruik van een fopspeen en bij duimen?

Fopspeen en duimen afleren

Als je baby ouder wordt, is het belangrijk om de fopspeen en het duimen af te leren. Hoe pak je dit aan en waar moet je nog meer op letten?