Huilen

Baby's huilen vanaf het moment dat ze geboren worden. Het is één van de manieren waarop baby's laten zien wat zij nodig hebben.

Normaal huilen

Met huilen laat een baby zien wat hij nodig heeft. Naarmate een baby ouder wordt, gaat hij steeds minder huilen. Wat is normaal huilgedrag en wat kun je doen?

Tips tegen het huilen

Sommige baby's huilen meer dan anderen. Hoe kun je proberen om het huilen te verminderen?

Prikkelbaar

Sommige baby's zijn extra gevoelig voor prikkels en huilen hierdoor meer. Wat zijn normale prikkels en hoe kun je prikkels vermijden?

Overstrekken

Tijdens het huilen kunnen baby's zich gaan overstrekken. Wat kun je hieraan doen?

Troosten

Vaak stopt het huilen als je op de signalen van je baby reageert. Hoe kun je je baby kalmeren en hoe voorkom je dat het je teveel wordt?

Niet schudden!

Zorg ervoor dat je de baby nooit gaat schudden. Hierdoor kunnen kleine adertjes in de hersenen scheuren. Hoe voorkom je schudden?

Huilen na het eerste jaar

Als je weet waarom je baby huilt, kun je beter reageren. Om welke redenen huilt een baby en wat kun je doen?

Inbakeren

Inbakeren wordt gedaan om het huilen van je baby te verminderen. Waar moet je aan denken bij het inbakeren en wanneer mag dit niet?

Abnormaal huilen

De manier waarop je baby huilt zegt veel over wat er aan de hand is. Wat is normaal en abnormaal huilen en wanneer schakel je hulp in?

Veel huilen

Sommige baby's huilen erg veel. Wat is de oorzaak en wat kun je doen als je baby veel huilt?

Psychische gevolgen veel huilen

Als je baby maar niet stopt met huilen, is dit zenuwslopend. Wat kunnen de psychische gevolgen zijn en wat kun je hieraan doen?

Tips bij veel huilen

Soms helpen de adviezen om het huilen van je baby te verminderen niet.Wat kun je doen en hoe kan videohometraining helpen.