Over het CJG

Een eigenwijze kleuter… een zoontje die niet achter zijn Nintendo vandaan te krijgen is… een puberdochter die vindt dat middenin de nacht thuiskomen na het uitgaan de normaalste zaak van de wereld is… Uw kind groeit en ontwikkelt zich. Opvoeden is leuk, maar soms heeft u vragen waar u even geen antwoord op weet. Dan is het prettig om een luisterend oor te hebben. Iemand die met u meedenkt en u direct en professioneel helpt. Waar vindt u zo iemand?

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Scherpenzeel kunt u terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien. De medewerkers van het CJG denken graag met u mee. U kunt met grote en kleine vragen terecht. Of om iets te bespreken waarover u niet zeker bent. U krijgt tips en adviezen waarmee u verder kunt.

De taak van het CJG is meedenken, adviseren, informeren en het bieden van kortdurende ondersteuning aan ouders en jongeren. Daarnaast draaien en denken medewerkers van het CJG mee met ouders, leerkrachten en leidsters in de ondersteuningsteams van scholen, kinderopvang en peuterspeelzalen.

Het CJG Scherpenzeel verzorgt informatie over onderwerpen waar veel vraag naar is. Digitaal via de website, via de media, de schoolkranten, posters en folders die bij het CJG Scherpenzeel en de bibliotheek te verkrijgen zijn.

Het CJG Scherpenzeel organiseert ook thema- en trainingsbijeenkomsten of biedt tijd en ruimte aan ouders om met elkaar – soms onder begeleiding van een deskundig iemand – te spreken over een bepaald thema en daarover ervaringen uit te wisselen.

Bestanden

Folder positief opvoeden
Scherpenzeel 2016.pdf
PDF, 195,3 kB